Wojciech Sass zatwierdzony przez KNF na stanowisku Prezesa Zarządu Nationale-Nederlanden TUnŻ

20.10.2015

20 października 2015 r. Komisja Nadzoru Finansowego jednogłośnie zatwierdziła nominację Wojciecha Sass na stanowisko Prezesa Zarządu Nationale-Nederlanden Towarzystwa Ubezpieczeń na Życie S.A. w Polsce. Jednocześnie Wojciech Sass pełni również funkcję Prezesa Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe S.A.

Wojciech Sass posiada 20-letnie doświadczenie w branży finansowej, które zdobył pracując w instytucjach w Polsce i na świecie.

Karierę rozpoczął w 1995 r. w Pionie Usług Finansowych firmy Accenture w Warszawie. W latach 1997-2011 był zatrudniony w Boston Consulting Group (BCG), gdzie realizował projekty dla towarzystw ubezpieczeniowych i banków w Niemczech, Australii i w Polsce. W 2007 r. Wojciech Sass był także Partnerem oraz Dyrektorem Zarządzającym BCG w Polsce.

Zanim dołączył do Nationale-Nederlanden, od 2011 r. pracował na stanowisku wiceprezesa Zarządu Banku BGŻ BNP Paribas, gdzie odpowiadał za obszar Bankowości Detalicznej i Biznesowej.

Załączniki, dokumenty